inovum logo
INOVUM SRL +40 771 476 768 office@bisonsol.ro
Back to top

Inovum

  /  Blog   /  Simulatorul auto, o noua atractie pentru elevi

Simulatorul auto, o noua atractie pentru elevi

Dupa 20 de ani simulatorul auto readuce examenul de admitere

Simulatorul auto este o noua revelatie tehnologica, deoarce traim in perioada vitezei, unde timpul nu mai este suficient, totul se dezvolta repede, multi nu se adapteaza sau refuza sa o faca, pierd si raman in urma, uneori putem ramane surprinsi de unde incepe evolutia.

Sa trecem direct la subiect, ca orice institutie sau intreprindere ne dorim succesul, dar ce inseamna succesul pentru o institutie de invatamant, elevii.
Spre surprinderea placuta a noastra, prima scoala din Romania care a facut pasul spre inovatie, a fost Liceul Tehnologic Cadea nr.1, o scoala mica de la provincie care a accesat fondul de investiti europene si cu ajutorul Inovum SRL a achizitionat un simulator pentru utilaje de constructii.

Povestea frumoasa a acestui liceu este ca pana acum era dorit doar de elevii locali care poate nu aveau posibilitatea sa mearga la alt liceu, dar acum circumstantele s-au inversat, dupa mai bine de doua decenii, este nevoie de un examen pentru admitere deoarce numarul de elevi care doresc sa studieze este mult prea mare.

 

Simulator auto

Simulator auto

 

Simulatorul auto si beneficiile lui

Sa fie totul foarte simplu, simulatorul face un transfer realistic de la invatarea fizica, a unui utilaj agricol, masina, camion, autobus, ambulanta, utilaje grele sau de constructii, la una virtuala, care reduce emisiile de carbon de la 120mg/CO2 km a unei masini normale la 0mg/CO2 km, nu poate produce accidente atat utilajului cat si soferului, deci scade riscul total al pagubelor materiale care pot fii creeate in timpul invatarii.
Acest transfer catre lumea virtuala, pregateste elevul intr-un mod inedit, stimuleaza aproape toate simturile, creeaza automatisme, reflexe, se exerseaza pe momente posibil intalnite in realitate, situatiile pot fii intelese la maxim inainte de a folosi sistemul pe o masina reala.
De ce sa riscam accidente in care elevii se rastoarna sau lovesc autovehiculul, s-au intamplat de atatea ori, hai sa invatam din greseli.

Acest lucru permite celui care conduce simulatorul sa traiasca si sa simta tot procesul, pornirea si sunetul autentic de motor cu o tehnologie realistica dar fara risucuri, de aici incepe aventura elevului.
Simulatorul este compus din doua parti importante, hardware care contine 4 ecrane realistice, si sistem de manevrare pentru fiecare utilaj sau vehicul, partea de software reprezentat de utilaj sau vehicul, adica un simulator poate avea mai multe software-uri (ambulanta, masina,autobus etc..), asistenta unei gandiri artificiale, ofera rezultate pe baza de puncte la fiecare incercare, masurata in raport cu calitatea, siguranta si economia, un aspect foarte important este camera care priveste direct in ochii soferului pentru ai vedea reactiile si analiza evolutia.
Pentru o performanta si o conduita buna, mediul multi-masini permite mai multor utilizatori sa lucreze pe acelasi site acest aspect, promoveaza comunicarea si munca in echipa, pentru a putea face acest lucru este nevoie de un minim de doua simulatoare.

 

Cum a ajutat simulatorul auto Liceul Tehnologic Cadea

Elevii erau incantati de acest dispozitv iar entuziasmul lor s-a manifestat prin mii de postari, poze si filmulete publicate pe retelele de socializare si prin cel mai bun marketing, din vorba in vorba.
Totul a luat o amploare imensa, pe langa miile de postari scoala a ajuns la TV, la radio-ul Bihorean, toate astea au adus o reputatie mare acestei scoli, iar elevii sunt nerabdatori sa se inscrie.

Experienta si recomandari din liceu

De ce ducem lipsa de meseriasi daca scolile profesionale spun ca totul merge bine?

Elevii care au acces la acest dispozitiv, vor avea un avantaj in fata tuturor, pentru ca ei vor avea sute de ore pe utilaj pe langa cei care i-au un atestat in 10 ore, in decursul celor 4 ani de liceu, elevii vor invata cum sa se descurce in orice situatie si vor avea experienta si pot sa-si descopere pasiunea.

Elevii vor putea fii recomandati la firme de constructii, sau la firme de logistica sau alte domenii, toate astea fac ca scoala sa devina practica si sa atraga multii elevi, oferind studii de folosul tuturor, dand un mijloc de trai imediat dupa terminarea liceului sau chiar inainte de acesta.

Romania a avut un sistem prin care elevii care terminau un liceu de genul, primeau un atestat, dar cu caderea comunismului acest sistem nu a mai putut fi sustinut.

Aceste simulatoare sunt revelatia secolului XXI desi pare o investitie mare, chiar este, dar daca ar fii sa cumparam toate utilajele separat, intretinerea lor, de riscul pentru stricaciuni, de faptul ca se deterioreaza, costurile ar fi mult mai mari. Simulatorul incorporeaza toate utilajele intr-un singur sistem.

Care va fi prima scoala din Romania care creeaza un sistem de simulatoare?