inovum logo
INOVUM SRL +40 771 476 768 office@bisonsol.ro
Back to top

Inovum

  /  Blog   /  mTiny coding kit – Ursuletul Panda robot – pentru grădinițe si școli

mTiny coding kit – Ursuletul Panda robot – pentru grădinițe si școli

Makeblock Mtiny Coding Kit, Early Education Smart Robot Toy

 

„Cel mai mare semn al succesului unui profesor este acela de a putea spune: Copiii lucrează acum ca și cum eu nu aș exista ”

Maria Montessori

Este o jucărie educațională complexă dedicata grădinițelor și școlilor, care se ridică la nivelul secolului XXI, unde educația tip smart se consideră importantă. Jucăria este foarte complexă, fiind alcătuită din: 1 buc robot inteligent, cu o formă atractivă și prietenoasă, de ursuleț panda, 1 buc telecomandă, 1 buc încărcător tip USB 2.0 cu doua ieșiri de micro USB 2.0 utilizat pentru a putea încărca cele două dispozitive, în același timp, respectiv robotul și telecomandă. 

Kit – ul contine doua cutii. In prima cutie găsim roboțel -ul Panda, telecomanda, cablul de încărcare si un dispozitiv tip mâner folosit în timpul jocului ca si suport pentru carduri. Un plic în care găsim trei măști cu ajutorul cărora roboțel-ul se poate deghiza într-un alt animăluț (pisică, cățel și puișor), două cărticele tip manual, cu ghid și sugestii de joc, și seturi de carduri cu diferite semne și comenzi utilizate în programarea traseelor urmate de robot.  

A doua cutie conține două seturi de trasee tip puzzle, trei cartonașe din care pot fi scoase indicatoarele stânga-dreapta -nainte și cardurile cu diferite tipuri de emotii, un plic transparent în care sunt cărticele de tematică și manualul de utilizare al jocului. 

Ochii robotului Panda functionează ca și un ecran smart, având funcția de a afișa nu doar semnele corelate emoțiilor și stărilor pe care le exprimă în timpul jocului, dar și nivelul de încărcare a bateriei ale celor doua dispozitive, robot si telecomandă, precum și starea de conectare a telecomenzii, astfel încât, dacă telecomanda nu este sincronizată cu roboțel -ul, în ochii acestuia apare un semn de întrebare. 

 

Roboțel-ul Panda trebuie privit ca și un pui de animăluț, un pui de ursuleț panda care necesită îngrijire, trebuie hrănit, dus la spectacol/circ, poate fi învățat să cânte la pian, să citească, să circule regulamentar pe strada, precum și multe alte activități și deprinderi pe care și copiii de grădiniță trebuie să le însușească în perioada preșcolară, etapă în care, deși jocul rămâne activitatea dominantă, el începe să se coreleze cu sarcini de ordin educativ.

 

Robotelul Panda va prinde viața în măinile micilor îngrijitori, care vor deveni profesori pentru noul lor “prieten”, dar și pentru ei înșiși  deoarece vor aprofunda cele învățate. 

Jucăria este complexă, iar activitățile pe care le oferi micuților ajută la dezvoltarea psihomotorie, senzorială, precum și la dezvoltarea inteligenței și a gândirii. 

Învățarea prin joc a unor activități, stări, emoții, conduite este concepția de bază folosită în elaborarea acestui roboțel inteligent și oferă cadrelor didactice, atât un instrument de predare prin joacă, metoda principală folosită și în organizațiile de cercetași, care cucerește tinerii mai mult de un deceniu, stimulând, pe lângă multe alte abilități, și imaginația micilor exploratori, cât și un mijloc eficient de activizare a întregului colectiv de elevi, dezvoltand spiritul de echipa. 

Robotelul a fost testat atât de către adulți, cadre didactice și părinți, pentru a studia complexitatea jocului, cât și de către copiii, experții noștrii în jocuri, pentru a vedea reacțiile sincere pe care le generează utilizarea roboțelului Panda, precum și abilitățile pe care le dezvoltă în rândul copiilor într-un timp scurt. 

Rezultatele obținute au fost pozitive, atât din partea adulților, cât și a copiilor, iar concluzia finală a fost caracterizată prin spusele educatoarei Maria Montessori, acum zeci de ani în urma: 

„Dezvoltarea ia forma unui impuls către o independență din ce în ce mai mare. Este ca o săgeată eliberată din arc, care zboară drept, rapid și sigur. ” 

Maria Montessori

Dacă vorbim de partea financiară și de unde se poate achiziționa, importatorul Ursulețul panda robot, sau mai bine zis Makeblock Mtiny Coding Kit, Early Education Smart Robot Toy este societatea Inovum srl, care importă și comercializează mai multe tipuri de roboți inteligenți utilizați în domeniul educației precum și roboțelul Panda. 

Prețul unui set complet de roboțel Panda se ridică la 2330 – 2890 RON, în funcție de numărul de bucăți achiziționate. 

Impreună cu echipa mea, va recomandăm acest joc educațional, întrucât considerăm că este unul dintre cele mai complexe jocuri de pe piață actuală română. 

Koteles Dieter

11/11/2021 – Oradea