inovum logo
INOVUM SRL +40 771 476 768 office@bisonsol.ro
Back to top

Sponsorizări

  /  Sponsorizări

Henley, William Ernest:

Invictus

Out of the night that covers me,

Black as the Pit from pole to pole,

I thank whatever gods may be

For my unconquerable soul.

 In the fell clutch of circumstance

I have not winced nor cried aloud.

Under the bludgeonings of chance

My head is bloody, but unbowed.

Firma noastră consideră că e foarte important pentru o societate de succes să ajute financiar acele ONG-uri care ajută la creșterea și educarea tinerilor să devină un om mai valoros. Credem în arspoetica organizației de cercetași: ,,Lasă-l mai bine decât cum l-ai găsit”, în aventură, educație și restul principiilor prin care a creat o valoare semnificativă.

Nu există după știința noastră altă organizație mai cu valoare și care a dat cei mai multi oameni de valoare a lumii moderne cateva exemple importante ar fii :

David Attenborough ecologist, David Attenborough ecologist, Bear Grylls, scriitor, aventurier, cercetaș șef al Angliei (2009–), Paul McCartney membru al trupei Beatles, Jacques Chirac, președintele Franței, Albert Szent-Györgyi un om de știință laureat al Premiului Nobel și descoperitorul vitaminei c, Böjte Csaba călugărul franciscan , Horst Köhler (* 1943) Președinte al Germaniei, Matteo Renzi prim-ministrul Italiei, XVI. Regele Gustav al Suediei este actualul rege, Astronautul Neil Armstrong, primul om de pe Lună, George W. Bush președintele Statelor Unite, Bill Clinton președintele Statelor UniteHarrison Ford actor, Bill Gates fondatorul Microsoft, John F. Kennedy președintele Statelor Unite, Steven Spielberg regizorl de film, Jean Chrétien prim-ministru al Canadei, Joe Clark prim-ministru al Canade, John Diefenbaker prim-ministrul Canadei, Stephen Harper prim-ministrul Canadei, Brian Mulroney prim-ministru al Canadei, Trudeau Canada prim-ministru al Canadei. Organizația are o vechime de peste un deceniu, fondat de Lord Baden-Powell. Firma Inovum SRL crede în aceste valori universale, vă invităm să o faceti cunoscut și să fiți susținătorul cercetașilor pe lângă compania noastră ca să putem avea personalităti care să-și ofere viitor pentru țara noastră.

 

 

Cum poti ajuta si tu un ONG?

Susține ONG-URILE prin redirecționarea a 20% din impozitul pe venit al microîntreprinderii .Legislația din România permite oricărei microîntreprinderi să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, urmănd să vireze către bugetul de stat doar restul de 80% din acest impozit. Sponsorizările pentru microîntrepinderi se pot deduce doar trimestrial. Pentru aceste societăți comerciale, sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

PASUL 1. La finalul fiecărui trimestru (de exemplu, înainte de 31 martie pentru trimestrul I), calculează sau estimează cuantumul veniturilor totale pe trimestrul respectiv. Suma care poate fi redistribuită nu ar trebui să depășească procentul maxim de 20% din impozitul pe venit. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de Codul Fiscal (de exemplu, 25 aprilie pentru trimestrul I).

De ce e în regulă să faci doar o estimare? De multe ori, pentru multe microîntreprinderi e greu de calculat suma totală exactă a veniturilor pe un trimestru până când acesta nu s-a încheiat. Însă, dacă estimarea ta nu corespunde procentului real, legea îi permite contabilului tău să regularizeze sumele pentru sponsorizări (astfel încât să se încadreze în procentul de 20%) în următoarele 28 de trimestre (adică în următorii 7 ani).

PASUL 2. Descarcă contractul de sponsorizare completează-l cu datele microîntreprinderii tale și cu suma calculată pentru sponsorizare către ONG. Sau trimite pe mail la adresa respectivului ONG datele microîntreprinderii tale și cuantumul exact al sponsorizării.

PASUL 3. Trimite contractul semnat la sediul ONG-ULUI sau pe mail. Exemplarul tău, semnat și ștampilat de ONG, va ajunge la tine în original sau în format scanat, după cum dorești.

PASUL 4. Depune suma aferentă sponsorizării în contul ONG-ULUI. Precizare importantă: legea spune că trebuie să faci plata până în ultima zi a trimestrului în curs.

PASUL 5. În luna următoare, când contabilul tău va calcula și va raporta către ANAF impozitul pe venit, va deduce din acest cuantum al impozitului suma oferită ca sponsorizare.

PASUL 6. În luna ianuarie a anului următor, contabilul tău trebuie să completeze și să trimită către ANAF Declarația 107 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2021. ANAF actualizează în fiecare an data-limită de depunere a Declarației 107 (în 2021, acest termen a fost pe 25 ianuarie).